skip to Main Content
Hukkajahti® on Business Excellence Finland Oy:n rekisteröity tavaramerkki ammattilaiset@erinomainen.fi
Työn Tuottavuus Laskenut Pitkän Aikaa!

Työn tuottavuus laskenut pitkän aikaa!

”Nyt on hoidettava tämä tulipalotilanne pois päiväjärjestyksestä, muut projektit saa odottaa.”

”Hei pomo, voiko joku taas tyhjentää viallisten lavan, kun sinne ei mahdu enää mitään?”

” Voi §@#&* mihin se on taas jätetty!”

”Mihin ihmeeseen se dokumentti olikaan tallennettu – pakko löytää muuten päivästä tulee katastrofi.”

Nämä ja monta muuta kommenttia olen kuullut organisaatioiden kanssa keskustellessani ja ne palautuivat kirkkaina mieleeni, kun näin Suomen työn tuottavuuden kehittymisen kuvaajan:

Enpä siis yhtään ihmettele tuota trendiä. Minusta trendi on itsestään selvä, koska monikaan organisaatio ei panosta toiminnan tavoitteelliseen ja systemaattiseen kehittämiseen vaan ”tulipaloja” sammutellaan ja laastareita laitetaan päivästä toiseen.

Olen monesti kysynyt, miten ihmeessä organisaatiolla ei ole resursseja toiminnan kehittämiseen, mutta on vuodesta toiseen resursseja tehdä asioita moneen kertaan, korjata virheitä uudestaan ja uudestaan sekä etsiä asioita tai tietoa suurimman osan työpäivästä? En ole koskaan saanut siihen vastausta vaan hämmentyneitä ilmeitä koska kaikki tunnistavat nuo asiat omasta organisaatiostaan – tunnistatko sinä?

On tietenkin inhimillistä, että kun juoksen pää kolmantena jalkana – tosin saamatta mitään hyödyllistä aikaan – tunnen olevani tarpeellinen ja muut pitävät minua tehokkaana. Itseni ja organisaation kannalta kuitenkin olisi tehokkaampaa, tuottavampaa ja kannattavampaa kääriä hihat ja lähteä kehittämään määrätietoisesti ja systemaattisesti organisaatiota pysyvästi paremmaksi.

Voisimmeko kenties pohtia yhdessä teidän tilannettanne ja miettiä miten pala palalta voisitte edetä sujuvampaan, tuottavampaan ja motivoivampaan toimintakulttuuriin?

Voit aloittaa lataamalla ilmaisia oppaitamme täältä ja ottamalla yhteyttä ammattilaiset@erinomainen.fi

Kirjoittaja:
Elina Mäkinen, Business Excellence Finland Oy

Mäkinen on kokenut konsultti, jonka erikoisalueita ovat organisaatioiden perusasioiden ja johtamisjärjestelmien kehittäminen, toiminnan osallistava kehittäminen ja jatkuva parantaminen. Ota yhteyttä!

Back To Top