skip to Main Content
Hukkajahti® on Business Excellence Finland Oy:n rekisteröity tavaramerkki ammattilaiset@erinomainen.fi
Työmotivaation Vihollinen Numero 1

Työmotivaation vihollinen numero 1

Kenelle tämä asia oikein kuuluu? Eikö tästä muka ole sovittu mitään? Juttuhan on käsitelty jo monta kertaa.  Kuulostaako tutulta? Tiedät varmasti, että tämänkaltaiset asiat vaikuttavat erittäin negatiivisesti henkilöstön työmotivaation ja alentavat merkittävästi tyytyväisyyttä työpaikkaan ja työnantajaan tietenkin samalla.

Yllättävän usein tällaisiin tapauksiin joudutaan vaikka yrityksessä asiat näyttäisivät ulospäin olevan ihan kunnossa. Kannattaisi joskus pysähtyä ja katsoa paljonko aikaa yrityksessänne menee erilaisten epäselvyyksien ja väärinkäsitysten selvittelyyn ja asioiden uudelleen tekemiseen eli hukkaan. Väitän, että tämä on yrityksellenne merkittävä ajan, rahan ja moraalin tuhlaus jollette ole tietoisesti katsoneet ja tarttuneet tähän.

Yleensä minulle kerrotaan, että kyllä ne vastuut on määritelty ja näin voikin olla, mutta kysymys kuuluukin, oletteko määritelleet ne oleelliset vastuut myös tiimien välillä. Se että jollakin henkilöllä on olemassa toimenkuva tai tavoitteet on vasta perustason vastaus tähän kysymykseen.

Kannattaa katsoa, mitkä ovat organisaatiossanne oleelliset prosessit, ketkä niihin osallistuvat ja kuka tekee mitäkin ja miten prosessi virtaa, tuottaako se sitä mitä pitää ja onko kaikilla osallisilla sama käsitys kaikkien rooleista. Väitän, että näin ei ole jollei joku todista minulle toisin.

Selkeyteen ja sen puutteeseen voi helposti perehtyä, valitsemalla yhden prosessipolun ja kysymällä sitä suorittavilta ihmisiltä mitä he ajattelevat. Jos kaikki ovat tyytyväisiä, voit sinäkikn olla, mutta koska yleensä hyvin harva on tyytyväinen, ei sinunkaan kannata uskotella itsellesi, ettei ole tarvetta tehdä asioita paremmin.

Systemaattisesti sydämellä,

Hannu Järvelin

Business Excellence Finland Oy

Chairman of the Board

DI, Lean Six Sigma Master Black Belt

 

Back To Top