skip to Main Content
Hukkajahti® on Business Excellence Finland Oy:n rekisteröity tavaramerkki ammattilaiset@erinomainen.fi

Sopiva sparrauskumppani helpottaa työ- ja muun elämän haasteissa selviämisessä

Tapio Hirvonen pohtii johtamista ja esimestyötä:

Johtaminen ja esimiestyö ovat usein yksinäistä työtä.

Lisäksi matkan varrella tulee välillä eteen vaiheita, jolloin kiire ja väsymys painavat ja kapasiteetti on käytössä äärirajoillaan. Viikonlopun aikana ei ehdi palautua, vaan jo maanantaina on valmiiksi väsynyt viikon koitoksiin. Ja jos yrittää rentoutua vaikkapa päihdyttävien aineiden voimalla, niin maanantai on vieläkin pahempi päivä.

Olen vuosien varrella toiminut monien johtajien, päälliköiden ja asiantuntijoiden keskustelu- ja sparrauskaverina ja aina nousevat esille seuraavat elämää rasittavat asiat:

  • pomo painostaa ja alaiset valittavat
  • tekemättömät ja keskeneräiset työt stressaavat
  • ei ole aikaa pysähtymiselle ja asioiden ajattelemiselle
  • väsymys ja riittämättömyyden tunne vaivaavat
  • on huono omatunto liian vähäisestä yhteisestä ajasta perheen ja läheisten kanssa

Me kaikki toki tiedämme, miten työ- ja muuta elämää pitäisi elää.

Töissä pitäisi tuntea strategia ja osata viedä se käytäntöön yhdessä muiden kanssa.  Asioita pitäisi aina muistaa ajatella asiakkaan näkökulmasta, jotta ei tehdä jotain sellaista, mikä on asiakkaan kannalta turhaa. Ja kaikki turhat tekemiset pitäisi liinata pois. Pitäisi tehdä vain oikeita asioita oikein. Itse pitäisi toimia valovoimaisena esimerkkinä, joka on aina energinen, innostunut ja saa muut mukaansa. Ongelmat pitäisi ratkaista poistamalla niiden juurisyyt eikä vain sammutella tulipaloja.  Pitäisi osata keskittyä olennaiseen ja tehdä asiat ja projektit valmiiksi aikatauluissa ja budjeteissa kuitenkin turhia stressaamatta.

Ja sitten pitäisi syödä terveellisesti.  Paljon vihanneksia, juureksia ja hedelmiä. Aamupuuroa ja ruisleipää, jotta saa kuitua. Kanaa ja kalaa, jotta saa proteiinia ja sopivia omegoita.  Liikkua pitäisi monipuolisesti. Lihaksia ja niveliä pitäisi rääkätä kohtuullisesti, mutta kuitenkin vaikuttavasti. Tupakoida ei saisi ollenkaan.  Viinaksia ei passaisi ottaa kuin lasi tai korkeintaan pari. Jos sitäkään.  Erilaisia sosiaalisia suhteita pitäisi olla. Pitäisi olla kiinnostunut monista eri asioista ja elämän aloista. Ja läheisten ihmisten kanssa pitäisi olla läsnä. Pitäisi kokea ja tukea ja iloita ja surra yhdessä.

Niinhän sitä pitäisi sitä ja pitäisi tätä. Vaan kun ei jaksa.

Kun olen käynyt keskusteluja erilaisten tilanteiden kanssa painiskelevien ihmisten kanssa, olen huomannut, että jokaisen alitajunnassa on paljon piilossa olevaa viisautta, mitä ao. tilanteessa tulisi tehdä. Haasteena on

  • kuinka päästään liikkeelle ja
  • kun on päästy liikkeelle, kuinka pysytään liikkeessä

kohti parempaa ja tasapainoisempaa elämää.

Joka kerta on toiminut sama resepti: kun voi luottamuksellisesti puhua asioistaan kumppanin kanssa, jolla on erilaisia ja kuitenkin samanlaisia kantapään kautta hankittuja kokemuksia kuin itsellä, niin asiat alkavat selkiintyä.

Kun käymme asioitamme läpi sopivan kumppanin kanssa, pään sisäinen sekametelisoppa alkaa hahmottua kokonaisuuksiksi, joille voi tehdä järkeviä asioita. Kaikkea ei voi eikä kannata tehdä kerralla, mutta tekemisille löytyy kyllä aina oikea ja sopiva järjestys. Joskus pitää tehdä todella isoja ja radikaaleja asioita ja muutoksia. Ja joskus riittää pienempien asioiden tärkeysjärjestykseen laittaminen ja aikatauluttaminen.

Itselläni on ollut vuosien aikana useita sparrareita, jotka ovat auttaneet minua eteenpäin työ- ja muun elämäni polulla. Suuri kiitos heilleJ

 

Tervetuloa avoimiin sparrausvalmennuksiin

 

19.-21.03.2018 klo 9 – 15 ilmoittaudu

https://www.oppia.fi/courses/sparraus-tuloksenteko-ja-aikapaineessa-tyoskenteleville-esimiehille-ja-johtajille/d5be67aca7876bb5448eed089584b968

 

23.-25.04.2018 klo 9 – 15 ilmoittaudu

https://www.oppia.fi/courses/sparraus-tuloksenteko-ja-aikapaineessa-tyoskenteleville-esimiehille-ja-johtajille/c7927219a916b23df0d8f88fa804bed3

 

21.-23.05.2018 klo 9 – 15 ilmoittaudu

https://www.oppia.fi/courses/sparraus-tuloksenteko-ja-aikapaineessa-tyoskenteleville-esimiehille-ja-johtajille/93420db4cd79c4ee2478aca1b9ced76f

 

Tai ota yhteyttä ja pyydä tarjous omalle organisaatiollenne tai itsellesi räätälöitävästä sparrauksesta.

tapio.hirvonen@erinomainen.fi puh 040 900 7887

Yt Tapio

Partner, Business Excellence Finland

Keskustelukumppanisi talous-, toimitus-, linja- ja markkinointijohtajan kokemuksella, kun tarvitset sparrausta toiminnan ja oman johtamisen uudistamisessa, muiden innostamisessa sekä työ- ja muun elämän tasapainottamisessa.

”Olen tehnyt töitä yli 20 vuoden ajan eri toimialoilla mm. talous-, toimitus-, linja- ja markkinointijohtajana. Välillä tuli tulosta ja välillä piti saneerata. Nyt teen organisaatioiden tuloksen parantamis- ja muutosvalmentamista.

Arvostan ihmisiä sellaisina kuin he ovat. Arvoni ovat arvostus ja kunnioitus.  Tarkastelen asioita riippumattomasti.  Joskus suoraan sanomiseni voi aluksi harmittaa, mutta olen kuitenkin puolellasi.

Harrastan ajattelun ajattelemista, mikä tarkoittaa, että mietin, että mitenkähän toisinkin asioihin voisi suhtautua, miten toisin asioita voisi tehdä ja mitähän siitä seuraisi.  Intohimoni on sukeltaa eri aiheisiin ja tilanteisiin uusilla ajattelutavoilla ja synnyttää tutuista ja uusista palasista aiemmin tekemättömiä kokonaisuuksia. ”

Back To Top