skip to Main Content
Hukkajahti® on Business Excellence Finland Oy:n rekisteröity tavaramerkki ammattilaiset@erinomainen.fi

Saitko sen mitä tilasit?

Oletko koskaan miettinyt miksi projektit tulevat yleensä valmiiksi suunnilleen aikataulussa mutta silti niiden tuloksilla ei ole mitään vaikutusta mihinkään oleelliseen?

Aika harvoin kukaan tulee projektin jälkeen tarkistaneeksi, saavutettiinko tavoitteet oikeasti ja vastasivatko taloudelliset hyödyt suunniteltua.

Syynä tähän saattaa olla tarve siirtää projektitiimi nopeasti seuraavaan projektiin, hankkiutua eroon konsulteista, jotka tekivät projektin tai jopa se, että saatoimme itse hiukan oikoa alussa ja jättää tavoitteiden asettelun hiukan ohuelle tai jopa …  emme ehkä olleet tarpeeksi kiinnostuneita koko projektista ylipäätänsäkään.

Helppo tapa tarkistaa projektinhallinnan kyvykkyys on kysyä pari kysymystä kuten: Olivatko projektin tulokset odotettuja ja, jos vastaus on kyllä, kannattaa jatkaa: Miten tämä näkyy numeroissa ja mikä tulee olemaan pysyvästi toisin ja miksi?

Jos olet havainnut näitä haasteita työympäristössäsi kannattaa perehtyä Six Sigma metodologiaan sopivan Black Beltin kanssa ja arvioida voisiko Six Sigmaa soveltaa yhtiössäsi. Hyvin hyödynnetyt Six Sigma-menetelmät voivat merkittävästi parantaa projektiesi tuloksia ilman oleellisia lisäkustannuksia.

 

Hannu Järvelin

Back To Top