skip to Main Content
Hukkajahti® on Business Excellence Finland Oy:n rekisteröity tavaramerkki ammattilaiset@erinomainen.fi
Ole Sinäkin Erinomainen

Ole sinäkin erinomainen

”Joo, meilläkin oli se konsultti, joka kävi liimaamassa teippejä lattiaan. Viikko sen jälkeen haettiin työkalut takaisin ja jatkettiin hommia entiseen malliin. ”

Sen sijaan, että teippailtiin teippejä, kerättiin yhtenäiset ja tarpeelliset työvälineet ja säilytyspaikat yrityksen työntekijöiden työväleineille sekä varmistettiin, että työvälineiden huoltoon jäi päivän päätteeksi siihen tarvittava aika, saatiin lopulta 30min/työntekijä/päivä (yhteensä 3,5h/työvuoro) työaikaa lisää asiakastyölle.

Muutoskokemuksena pieneltä (jopa tyhjänpäiväiseltä) tuntuvan asian muuttaminen toi esiin sen, että käyttämällä aikaa ajatteluun, oppimiseen ja toiminnan suunnitteluun sekä asiakastyön kannalta olennaisiin asioihin, säästettiinkin ennen kaikkea aikaa asiakkaille.

Aikaa ei tarvittu enää ylimääräiseen sähläämiseen, milloin tavarat olivat hukassa tai epäjärjestelmällisen toiminnan vuoksi tilaamatta. Samalla organisoitui tilauskäytännöt, vastuut ja valvonta, käytettävien työvälineiden ja tarvikkeiden määrä.

Irrottamalla kehitystoimenpide yrityksen toiminnasta opinnäytetyön tai irrallisen kehitysprojektin vetäjän harteille ei todennäköisesti paranna tai helpota yrityksen toimintaa. Sen sijaan keskittymällä toiminnan kannalta oleellisten asioiden kehittämiseen ja toiminnan esteiden poistamiseen yhdessä työntekijöiden kanssa, vapauttaa usein aikaa tärkeimmälle, asiakastyölle.

Muutosprojekti usein tarkoittaa myös jostakin luopumista ja toiminnan todellinen parantaminen vaatii useiden tekijöiden samanaikaista muuttamista ja kokeellistamista.

Sillä välin voit käydä tutustumassa miten erinomainen sinustakin voi tulla ja tilata Työympäristön standardointioppaamme. Katso kaikki oppaat tästä.

Systemaattisesti sydämellä,
Mari Teittinen

Go, See and Improve.
Jatkuva parantaminen, Muutoksen johtaminen, Lean.
Ota yhteyttä Mariin

Back To Top