skip to Main Content
Business Excellence Finland Oy ammattilaiset@erinomainen.fi

Miten organisaatiosi suunnittelee toimintaa?

On taas se aika vuodesta jolloin ensi vuoden suunnitelmia ja budjetteja tehdään. Normaalisti prosessi on se tavanomainen: kerätään tiimeiltä suunnitelmia joilla strategia aiotaan toteuttaa ja sitten johto käsittelee yhtiön tilannetta, laatii ylätason budjetin ja ohjeistaa tiimeille heidän raaminsa. Tämän jälkeen tiimit säätävät tekemisensä näihin raameihin ja kaikki ovat tyytyväisiä, vai kuinka.

 

Itse asiassa tämä johtaa lyhytnäköiseen ja osaoptimoivaan lopputulokseen kuten nämä ’’juustohöyläprosessit’’ aina tekevät. Vaikka meillä on yhdessä sovittu strategia prioriteetteineen toteutuksessa ne yhteiset prioriteetit unohtuvat varsin nopeasti sen jälkeen, kun ne on päätetty ja ns. ’’normaali toiminta’’ eli kvartaaliajattelu ottaa ohjat.

 

Kannattaisikohan vuosisuunnitteluun lisätä edes jonkinlainen strategian toteutuksen katselmus ja seuranta ja miettiä resurssien allokaatio sen pohjalta? Onko meille riittävä että saadaan aina sitä mitä ennenkin koska emme tee mitään eri tavalla eli onko vuosisuunnittelu aina juuri se prosessi joka ei kaipaa minkäänlaista parannusta.

 

Back To Top