skip to Main Content
Hukkajahti® on Business Excellence Finland Oy:n rekisteröity tavaramerkki ammattilaiset@erinomainen.fi
Milloin Aloitetaan Taas Kehittäminen?

Milloin aloitetaan taas kehittäminen?

Monessa organisaatiossa eletään pysähtynyttä aikaa ja kehitysvelkaa on kertynyt hurjasti nykytilanteen takia. Monet yritysten itse määrittämät rajoitukset ja poikkeustilat ovat ensisijaisesti johtaneet perustoiminnan prioriointiin.

Tämä on täysin ymmärrettävää, mutta tätä väliaikaista toimintatapaa on ehditty harjoitella jo vuoden verran, joten poikkeustilan kehittämisenkin luulisi jo onnistuvan. Onhan meillä tilanteesta huolimatta olemassa kehittämisen menetelmiä, toteutuksen teknologiaa, data-analyysi-/ongelmanratkaisukykyjä sekä johtamis- ja pienryhmätyöskentelytapoja toimenpiteiden jalkauttamiseksi. Tai en tiedä onko yrityksillä näitä, mutta meillä Hukkajahdilla on ainakin ja mieluusti näillä auttaisimme yrityksiä parantamaan. Valitettavasti monessa paikassa odotellaan tai aika ei ole oikea, koska…

Tämä tauko kehityksestä eli kehittämisestä tinkiminen iskee ennemmin tai myöhemmin vastoin yritysten ja organisaatioiden kasvoja. Toiset havahtuvat tähän sitten, kun tilanne normalisoituu, toisille se valitettavasti tulee pyytämättä eteen jo ennen sitä ja voi olla hyvinkin kohtalokas. Kun vaikeisiin aikoihin mennään jo valmiiksi ”kurat uikkarissa” eli huonoilla tuottavuus- tai kannattavuusluvuilla, niin yleensä syöksy on paljon syvempi. Tämän takia Jatkuva Parantaminen on nimensä mukaisesti jatkuvaa eli tapahtuu vuodenajoista, suhdanteista, kriiseistä yms. huolimatta tai oikeastaan juuri sen takia, että näistä selvittäisiin kuivemmin jaloin.

 

Nyt kun yritykset ovat oppineet ketterästi hoitamaan päivittäisiä rutiineja, voisi nyt olla aika alkaa hoitamaan ketterästi kehitystoimintaa.

 

Systemaattisesti sydämellä,

Tomi Järvinen
Lean Six Sigma Black Belt
Business Excellence Finland

+358505693197
tomi.jarvinen@erinomainen.fi
www.erinomainen.fi

Back To Top