skip to Main Content
Hukkajahti® on Business Excellence Finland Oy:n rekisteröity tavaramerkki ammattilaiset@erinomainen.fi

Kun pilvet väistyvät

Ensimmäisen adventtisunnuntain ilta kynttilöiden harvakseen valaisemalla hautausmaalla. Lyhtyjen  perusteella voi tehdä eron hautojen ja hautojen välillä. Joulukuisessa sateessa värjyvät pienet valopisteet kertovat millä haudalla on sukua elossa tällä kylällä. Pimeä hauta kertoo taas sen, että omaiset ovat kauempana, tai hautausmaalle pääsyssä on tiettyjä esteitä. Ikävin vaihtoehto on se, että suku on jo sammunut.
Kyllä. Vierailu hautausmaalla saa harvan meistä kiljumaan riemusta. Ajatukset hiljenevät, fokusoituvat ihmisen olemattomuuteen ja varsinaisen olemisen väliaikaisuuteen.

Aamupuuro on selätetty. Hetkenkin herpaantuminen perinteisessä puuronkeitossa aiheuttaa helposti mielipahaa. Kriittinen kohta on kiehahtaminen. Kattilasta  esiintunkeva vaahto kuohahtaa käsittämättömän helposti hellalle ja aiheuttaa palavan kauran käryn.
Tänä aamuna kuumuudesta kuplivan veden, suolan ja kaurahiutaleiden yhteisreaktio jäi nopeudessaan toiseksi. Kattilan nopea nosto, levy nollalle ja puuro hautumaan, ne saivat hymyn huulille.

Marras-joulukuisessa harmaudessa on työlästä ajatella valoisasti.
Vähintään kerran päivässä käy mielessä pako arjesta. Hanskat tiskiin ja jonnekin pois, aurinkoon.

Vaihtoehto yksi. Tässä ollaan ja luotetaan perimätietoon. Tarinaan, joka kertoo auringon palaavan viimeistään helmikuussa.

Vaihtoehto kaksi. Sytytän oman yksityisen aurinkoni korvien väliin. Korostan ja huomioin hyviä hetkiä ja onnistumisiani. Jos tuloksena on onnellisuutta, koetan jakaa sitä myös ympärilleni. Esimerkkinä kaupan kassa. Hymyilevä kiitos ojennetusta kuitista jää harvoin vastausta vaille.

Harmaus, alakulo sekä puhumattomuuteen ja omaan kuoreen vetäyminen ovat ah, niin suomalaista. Niitä ei pidä silti väheksyä. Niistä kumpuavalla sisäisellä raivolla tämä maa on rakennettu.

Näillä tiedoin, hieman johdateltuna ja asioiden vaikutusketjuja yhdistelemällä voi vastata Paavo Väyrysen kuolemattomaan kysymykseen. Kyllä, siihen voi kuolla. Ei suoranaisesti ehkä, mutta välillisesti kyllä.

Lääke tähän vaivaan ei löydy purkista vaikka puhummekin tietyn tasoisesta masennuksesta. Paras hoito on  oman ajattelutavan muutos.

Opi huomaamaan hyvät asiat elämässäsi. Ne ovat pysyviä. Huonot kokemukset syntyvät väliaikaisista, ohimenevistä tilanteista. Minkä takia antaa niille sen suurempaa merkitystä kokonaisuuden kannalta. Kohdataan harmaus ja ankeus hymyssä suin ja ennen kuin huomaammekaan, aurinko paistaa.

Kiitos Saku tästä tärkeästä muistutuksesta!

Back To Top