skip to Main Content
Hukkajahti® on Business Excellence Finland Oy:n rekisteröity tavaramerkki ammattilaiset@erinomainen.fi

Jaksaa, jaksaa… vai Tässä ja nyt!

“Jaksaa, jaksaa 24/7/365” vai “Tässä ja nyt 8/5/220”
Kummalla tavalla minä elän? Entä sinä?

Jaksaa, jaksaa!  24/7/365/until R.I.P.

Matti on 49-vuotias johtaja. Matilla on 7 alaista, joilla on yhteensä 88 alaista. Lisäksi Matilla on vaimo, yksi tyttö, 250 neliön talo arvostetulla alueella, kaksi autoa, kesämökki, purjevene, moottoripyörä, 845 000 euroa velkaa, 150/100 verenpaine, 6.0 kolesteroli,  7 erilaista lisäravinnevalmistetta, rakastajatar ja koira nimeltä Musti.

Matti on koko elämänsä ajan omistautunut työlleen. Hän on useimmiten saavuttanut hänelle asetetut tulostavoitteet ja piiskannut myös alaisensa saavuttamaan heille asettamansa tavoitteet.  Työvuoden aikana Matti on päätöksentekokone, joka hoitaa päivittäin keskimäärin 7 palaveria ja käy läpi noin 60 sähköpostia sekä sammuttaa 4 ”tulipaloa”. Vuositasolla Matti vetää lisäksi 2 – 3 YT-neuvottelut, irtisanoo 20 henkilöä ja palkkaa 15 uutta henkilöä parantaen tulosta noin 0-2 prosenttia.

Matti herää ja lähtee töihin joka aamu ennen perheen heräämistä. Töistä Matti palaa klo 20 – 24 riippuen päivästä.

Matin elämä on ollut tällaista opiskeluajan jälkeen.  Matti on mielestään menestynyt opiskelukavereitaan paremmin. Jotkut niistä ovat jopa taiteilijoita tai joitain muita tuottamattomia ihmisiä.

Matti on aina noudattanut neuvoa: ”Tulos tai ulos!” Siinä kiteytyy kaikki olennainen. 24/7/365. Until R.I.P.

Tässä ja nyt  8/5/220

Maija on 49-vuotias johtaja. Maija johtaa arvoketjua, jossa työskentelee 22 henkilöä.  Maijalla on mies, yksi poika, 160 neliön talo arvostetulla alueella, puutarha, polkupyörä, huvila, 3 rakasta harrastusta, 5 hyvää ystävää, paljon mukavia tuttuja, 125/75 verenpaine, 4.6 kolesteroli ja kissa nimeltä Miisu.

Maija on aina ollut kiinnostunut kaikesta. Kiinnostuksen kaikkeen hän peri isältään, joka eli 100 vuotiaaksi ollen loppuun asti täysissä sielun voimissa. Itse asiassa isä oli parempi muistinen ja hoksaavampi kuin monet paljon nuoremmat.

Maija on aina saavuttanut hänelle asetetut tulostavoitteet helposti yhdessä muiden arvoketjussaan työskentelevien kanssa.  Kaikki näkevät koko ajan koko arvoketjun tilanteen ja ongelmien ilmetessä niihin puututaan välittömästi. Maija ja muut poistavat vuodessa keskimäärin 100 ongelmien juurisyytä pysyvästi. Vuoden aikana pidetään 45 ”Happy Weekend Coming!” perjantaisessiota hyvän työviikon päätteeksi.

Maija lähtee pyörällä töihin klo 7:45 syötyään ensin aamupalan miehensä ja poikansa kanssa. Töistä Maija palaa yleensä klo 17.

Maijan elämä on opiskeluajan jälkeen koostunut työstä, perheestä, harrastuksista ja ystävistä. Maija on onnellinen arjessa.

Maijan elämänohje on aina ollut: ”Tässä ja nyt; ei kiirettä minnekäänJ” Siinä kiteytyy kaikki olennainen.

 

Tapio Hirvonen

Back To Top