skip to Main Content
Hukkajahti® on Business Excellence Finland Oy:n rekisteröity tavaramerkki ammattilaiset@erinomainen.fi

Faktaa vai fiktiota?

Jostain syystä tuntuu siltä että monessa yrityksessä ei kovinkaan paljoa kiinnitetä huomiota siihen miten toimitaan ja miten tehokkaasti. Nykyinen toiminnan taso tuntuu riittävän vaikka tuntumamme on että voisi se varmaan olla parempikin, mutta onhan tässä muitakin kiireitä kuten myynti jne.

 

Miksi tyydymme välttävään nykytilaan ja teemme sille jotain vain pakon edessä?

Onko asialla alhainen prioriteetti, emmekö tiedä mitä tehdä vai olemmeko vain tietämättömiä mitä hyötyä olisi saavutettavissa? Kokemukseni mukaan yleisin tekijä on se että tehokkaiden prosessien taloudellinen vaikutus ei ole tiedossa koska asiaa ei vaadittu näkyville. On varmaan helppo uskoa että prosesseja ei kannata parantaa vain parantamisen vuoksi tai että ISO 9001 sertifikaatti pysyisi edelleen seinällä. Tällainen ajattelu on liian nopeaa ja ainoa oikea tapa on edellyttää että prosessien parantaminen näkyy liiketoiminnan tuloksissa!

 

Voin vakuuttaa että kaikki prosessiparannukset ovat muutettavissa taloudelliseksi vaikutukseksi eli rahaksi kunhan hiukan mietitään mitä pitäisi saada aikaan ja miten asia todennetaan ja käytetään todellisia vaikutuksia tuottavia menetelmiä eikä uskota jos joku väittää ettei näitä voi mitata. Olemme valmiita todistamaan tämän mille tahansa esimerkkitapaukselle.

 

Haastavia yhteydenottojanne odotellessa kannattaa lukea lisää täältä (COPQ) <: https://erinomainen.fi/oppaat/

Hannu Järvelin

Back To Top